www.treklangen.se

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
E-postadress Skriv ut PDF

Näringsriktig och ekologisk mat

På Treklangen lagar vår kock en näringsriktig mat från grunden. Maten som serveras är i hög utsträckning lagad av ekologiska råvaror.

Hos oss är det viktigt att man får en positiv måltidsstund med lugn och ro. Personalen äter alltid tillsammans med barnen och gör måltiden till en trivsam stund där även de minsta får äta själva och i sin egen takt.
Maten som serveras på Treklangen är en varierad husmanskost. Mjölk och vatten serveras till varje måltid. Den aktuella veckomenyn finns alltid uppskriven på anslagstavlan. Köket på Treklangen är vant att hantera eventuella behov av individanpassad kost, till exempel på grund av födoämnesallergier.

Kocken Anna berättar:
"Min filosofi i köket går ut på att jaga näring och att laga mat som håller blodsockret på en jämn nivå. För att uppnå detta väljer jag bort mat som mättar mer än det ger näring och som skjuter blodsockret i höjden, så som snabba kolhydrater gör. Fullfeta mejeriprodukter, ägg och havregryn ger mer och bättre energi än vit pasta och bröd bakat enbart på vetemjöl. Miljömedvetenhet gör ekologiska produkter till en självklarhet, likväl som att begränsa mängden kött - vår variant är omvänd då vi oftast har en "meat monday" med vegetariskt/fisk resten av veckan. Här är det viktigt med kunskap om näring. Bra mat till barn!"
Anna har skapat ett instagramkonto med sökordet treklangenskok.

 


Exempel på en veckas matsedel:

Måndag: Rotfruktssoppa med nybakat solrosfröbröd och gurkstavar
Mellanmål: Naturell yoghurt och hemmagjord musli
Tisdag: Lax, smörstekta rödbetor och morötter, gräddstuvad svartkål
Mellanmål: Kesobröd med ost och paprika
Onsdag: Bönpasta med svart linsbolognesessås och råkostsallad
Mellanmål:Havre- och quinoagröt
Torsdag: Korvstroganoff med råris och grönsallad
Mellanmål: Bananpannkaka
Fredag: Hel kyckling med brunsås, potatis,rårörda lingon och vitkålssallad
Mellanmål: Fruktsallad
Senast uppdaterad 2018-09-28 09:46
 Inloggning