www.treklangen.se

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
E-postadress Skriv ut PDF

Näringsriktig och ekologisk mat

På Treklangen lagar vår kock en näringsriktig mat från grunden. Maten som serveras är i hög utsträckning lagad av ekologiska råvaror.

Hos oss är det viktigt att man får en positiv måltidsstund med lugn och ro. Personalen äter alltid tillsammans med barnen och gör måltiden till en trivsam stund där även de minsta får äta själva och i sin egen takt.
Maten som serveras på Treklangen är en varierad husmanskost. Mjölk och vatten serveras till varje måltid. Den aktuella veckomenyn finns alltid uppskriven på anslagstavlan. Köket på Treklangen är vant att hantera eventuella behov av individanpassad kost, till exempel på grund av födoämnesallergier.

Exempel på en veckas matsedel:
Måndag: Rotfruktssoppa med nybakt solrosfröbröd och gurkstavar
Mellanmål: Naturell yoghurt och musli
Tisdag: Torskfiskgratäng med hemlagad, örtkryddad potatismos och grönsaker
Mellanmål: Grov smörgås med skinka och paprika
Onsdag: Pasta med morotsköttfärssås och råkostsallad
Mellanmål: Nybakta scones med ost och gurka
Torsdag: Korvstroganoff med råris och grönsallad
Mellanmål: Filmjölk med kanel
Fredag: Hel kyckling med brunsås, potatis, lingonsylt och vitkålssallad
Mellanmål: Fruktsallad
Senast uppdaterad 2017-11-03 09:45
 



Inloggning