www.treklangen.se

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
E-postadress Skriv ut PDF

En förälder om valet av förskola

Livia, mamma till Vidar, är en av föräldrarna på Treklangen. Livia och hennes man valde att byta från en kommunal förskola till Treklangen.

Hur hittade ni Treklangen?
– På nätet. Jag letade förskolor i närområdet och detta var en av de jag hittade. Jag ringde runt till de olika förskolorna och bokade besök på några av dem.

Vad var ditt första intryck av Treklangen?
– Det såg inte mycket ut för världen utifrån, men min mans och mitt intryck blev mycket positivt när vi kom in. Magkänslan sade oss att det var helt rätt: personalen kändes välkomnande, och när vi satte oss ner och pratade gav de ett engagerat och välkomnande intryck. Det var också påtagligt att Treklangen är en kreativ plats där det händer mycket.

Men ni var på besök på andra förskolor också?
– Ja, och vissa av dem kändes som bra verksamheter. Men på Treklangen kände vi nästan att vi kunde lämna vår pojke direkt.

Nu har er son snart gått på Treklangen i ett år. Hur ser du på verksamheten nu?
– Det känns att verksamheten genomsyras av ett starkt pedagogiskt tänk. Vi märker att Vidar kommer hem med en massa nya idéer och mycket fantasi. Han lär sig mycket på Treklangen; just nu matematik, geografi och sånger. Han vill inte sätta sig framför tv:n när han kommer hem – han vill fortsätta leka. Och det är ju ingen regelrätt undervisning som bedrivs på Treklangen, utan personalen lyckas inspirera och utbilda med leken som verktyg. Det är imponerande.

Är det inte jobbigt med alla plikter som ett föräldrakooperativ medför?
– Jag tycker att vi har förhållandevis få plikter på Treklangen. Det finns för- och nackdelar: det är klart att vi gärna hade sluppit att tvätta. Men andra saker som städning någon gång per termin och två timmar i barngruppen någon gång är faktiskt mest givande. 

Vad är skillnaden mellan Treklangen och den kommunala förskolan ni gick på innan?
– I den kommunala förskolan kände jag inte de andra föräldrarna och insynen i verksamheten var dålig. Här känner vi barnen och föräldrarna på ett helt annat sätt, och kan också ha en väldigt öppen dialog med personalen. Dessutom tycker jag att vi som föräldrar har möjlighet att påverka verksamheten på ett positivt sätt.
Senast uppdaterad 2018-09-18 16:48
 Inloggning